1 čerstvý ananás
2 chilli papričky
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
olej
2 lyžice práškového cukru
kurkuma
2 semená hviezdičkového anízu
škorica
6 klinčekov
pol čajovej lyžičky mletého ďumbieru
soľ.
Ananás olúpeme
rozštvrtíme
hornú
drevnatú časť odrežme
každú štvrťku rozkrojíme ešte na 4 diely
uložíme do hrnca
osladíme
okoreníme kurkumou
trocha zalejeme vodou a povaríme asi 10 minút. V panvici rozpálime olej
opražíme na ňom cibuľu nakrájanú nadrobno a popučený cesnak
pridáme potlčený hviezdičkový aníz
škoricu a klinčeky. Asi po 2 minútach prisypeme mletý ďumbier
trocha zalejeme vodou
podľa chuti osolíme
osladíme a za častejšieho miešania varíme asi 3 minúty. Nakoniec pridáme uvarené kúsky ananásu
podrvené chilli papričky zbavené zrniek a všetko spolu ešte povaríme na miernom ohni asi 5 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.