4 kotlety
100 g prerastenej slaniny
2 až 3 cibule
1 lyžica oleja (masti)
150 g dlhozrnnej ryž
2 lyžice nátierkového masla
250 ml mäsového vývaru
pažítka
4 lyžice tymianu
mleté čierne korenie
soľ.
Slaninu a očistenú cibuľu nakrájame. V nádobe zohrejeme olej alebo masť
vložíme slaninu a opečieme ju. Pridáme cibuľu a opečieme ju dozlata. Pridáme umytú ryžu a za stáleho miešania opečieme
zalejeme vývarom
mierne posolíme (v každom prípade musíme ochutnať) a necháme asi 15 minút pri strednej teplote vrieť. Kotlety poobraciame v tymiane
okoreníme
posolíme a v masti pečieme z oboch strán 3 až 5 minút. Ryžu dáme na misu a obložíme kotletami
ktoré posypeme nakrájanou pažítkou. Podávame s varenými zemiakmi alebo s dusenou ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.