4 kotlety s rebierkami
1 trojuholník smotanového syra
4 lyžice sladkej smotany
1 až 2 žĺtky
50 g masla
10 ml koňaku
100 ml bieleho vína
100 ml vody
1 strúčik cesnaku
kôpor
pažítka
zelená petržlenová vňať
muškátový orech
mleté čierne korenie
soľ.
Pripravené kotlety potrieme marinádou z pretlačeného cesnaku
koňaku
mletého čierneho korenia a majoránu. Necháme stáť asi 30 minút a niekoľkokrát kotlety obrátime. Víno s vodou necháme zovrieť
v tom rozpustíme syr. Do toho vložíme rozšľahaný žĺtok a polejeme maslom. Hneď odstavíme (nenecháme ďalej vrieť). Byliny jemne nasekáme
dáme do omáčky a dochutíme muškátovým orechom. Masť rozpálime
vložíme do nej kotlety
z oboch strán ich opekáme 3 až 4 minúty. Opečené mäso vyberieme
posolíme
položíme na pekáč
polejeme syrovou omáčkou a zapekáme vo vyhriatej rúre alebo v grile asi 8 až 10 minút domäkka. Podávame horúce so zemiakmi a čerstvým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.