4 bravčové kotlety
100 g prerastenej údenej slaniny
150 ml sladkej smotany
250 g drobných rýdzikov
1 až 2 cibule
1 strúčik cesnaku
múka
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Slaninu nakrájame
očistenú cibuľu nakrájame nadrobno
huby očistíme
umyjeme a necháme odkvapkať. Strúčik cesnaku pretlačíme. Slaninu opečieme v panvici
vyberieme a odložíme. Kotlety posolíme
okoreníme
obrátime v múke z oboch strán a opražíme z oboch strán v horúcej masti (asi 3 minúty). Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Cibuľu opražíme dozlata
pridáme rýdziky
prikryjeme a dusíme asi 5 minút (častejšie miešame a pridáme cesnak a nasekanú zelenú petržlenovú vňať
smotanu a slaninu). Vložíme kotlety a ešte raz dobre ohrejeme. Kotlety dáme na taniere a oblejeme omáčkou s rýdzikmi. Podľa chuti dosypeme zelenú petržlenovú vňať. Podávame so zemiakmi alebo s cestovinami. Namiesto rýdzikov môžme použiť aj iné huby (šampiňóny
miešané huby a pod.).
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.