800 g srnčieho (alebo zajačieho mäsa)
150 g slaniny
2 mrkvy
1 zeler
2 veľké paradajky (alebo 1 lyžica paradajkového pretlaku)
2 cibule
3 feferónky
1 lyžica múky
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso dáme cez noc do marinády. Na druhý deň ho vyberieme
nakrájame na kocky a opečieme na oleji dozlata. Potom ho vyberieme a na oleji po opekaní opražíme cibuľu
mrkvu a zeler
všetko nakrájané nadrobno. K zelenine pridáme plátky slaniny a postupne prilievame marinádu. Do šťavy vložíme mäso a udusíme domäkka. Počas dusenia pridávame paradajky nakrájané na plátky
feferónky (podľa chuti)
mletú červenú papriku
soľ a mleté čierne korenie. 5 minút pred koncom varenia zhustíme šťavu múkou rozmiešanou vo vode. Mäso podávame s chlebovými knedľami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.