 
   
             Dusanko
  Dusanko  
             3280x
3280x
            
                600 g teľacieho stehna
 60 g údeného mäsa (alebo údeného jazyka)
 60 g slaniny
 250 ml sladkej smotany
 10 g múky
 soľ. Moridlo: 1 cibuľa nakrájaná na kolieska
 500 ml vody
 125 ml octu
 1 bobkový list
 1 klinček
 voda
 soľ.
            
                Pripravíme si moridlo: Všetky suroviny necháme zovrieť v dostatočnom množstve vody.  Teľacie mäso zo stehna odblaníme
 osolíme a pomocou dlhého špicatého ostrého noža prešpikujeme slaninou
 nakrájanou na prúžky. Takisto prešpikujeme údeným mäsom. Takto pripravené mäso dáme do hrnca
 zalejeme vychladnutým moridlom
 zaťažíme a odložíme na 3 až 4 dni na studené miesto; každý deň ho obrátime. Potom rozpálime v pekáči kúsok masla
 vložíme do neho mäso a pečieme. Počas pečenia polievame moridlom
 v ktorom bolo naložné. Upečené mäso vyberieme a nakrájame
 šťavu zalejeme sladkou smotanou
 v ktorej sme rozmiešali trochu múky a necháme zovrieť. Hotovú omáčku precedíme na mäso. Podávame s haluškami alebo s makarónmi. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.