Králičia polievka s knedličkami 1 predná časť z králika
100 g mrkvy
70 g petržlenu
50 g zeleru
1 cibuľa
zelená petržlenová vňať
2 zrnká nového korenia
6 zrniek čierneho korenia
soľ. Mäsové knedličky: 150 g králičieho mäsa
1 králičia pečeň (celá)
1 vajce
1 lyžica hladkej múky
30 g masla
1 žmľa
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
majorán
strúhanka
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso dáme variť do studenej
osolenej a okorenenej vody. Po 30 minútach varenia pridáme očistenú cibuľu a zeleninu. Uvarené mäso vykostíme
nakrájame a vložíme naspäť do vývaru. Ochutíme nadrobno nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s mäsovými knedličkami. Mäsové knedličky: Mäso
pečeň a cibuľu pomelieme
premiešame s namočenou žmľou
maslom
vajcom
múkou a rozotretým cesnakom so soľou. Ochutíme majoránom
okoreníme a podľa potreby zahustíme strúhankou. Zo zmesi sformujeme knedličky
ktoré varíme asi 10 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.