1 králik
200 ml bieleho vína
400 g paradajok
75 g celých zelených olív
5 olív
2 strúčiky cesnaku
3 lyžice citrónovej šťavy
3 lyžice olivového oleja
olej
2 lyžice rozmarínu
mleté čierne korenie.
Najprv si pripravíme marinádu. Zmiešame spolu citrónovú šťavu
olivový olej
rozmarín
2 strúčiky roztlačeného cesnaku a 5 nadrobno nasekaných olív. Marinádu dobre rozmiešame s rozporcovaným králikom
zakryjeme a na noc dáme odležať do chladničky. Do pekáča dáme 2 až 3 lyžice oleja a dáme ho rozohriať do rúry. Mäso vyberieme z marinády
necháme ho dobre odkvapkať
okoreníme
osolíme a dáme piecť. Pečieme asi 10 minút. Počas pečenia mäso obraciame. Po 10 minútach znížime teplotu z 250 oC na 220 oC. Mäso zalejeme marinádou s vínou a pečieme neprikryté 20 minút. Potom pridáme paradajky (najlepšie z konzervy bez šupky) a zelené olivy. Pečieme ešte asi 45 minút. Podávame s ryžou alebo s chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.