1 králik (asi 2000 g)
150 g šunky
100 g prerastenej slaniny
1 pohárik brandy
200 ml bielho vína
300 g šampiňónov
3 paradajky
6 plátkov bieleho chleba
2 cibule
1 strúčik cesnaku
200 ml oleja
na hrot noža tymianu
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Králika rozdelíme na porcie. Šunku a slaninu nakrájame na kocky
opečieme na oleji
škvarky vyberieme a odložíme. Porcie králika osušíme
osolíme a okoreníme mletým čiernym korením tak
ž soľ s korením vtrieme do mäsa a jednotlivé porcie opražíme na oleji dohneda. Potom prisypeme nasekanú cibuľu a cesnak a všetko spolu chvíľu pražíme. Prebytočný tuk zlejeme
k mäsu pridáme škvarky
zalejeme brandy a vínom a dobre povaríme. Pridáme rozštvrtené paradajky
tymian a nasekanú zelenú petržlenovú vňať
zakryjeme a pomaly dusíme. Asi po 15 minútach pridáme buď celé alebo nakrájané šampiňóny a dusíme
až kým mäso nie je úplne mäkké (asi pol hodiny). Ak je málo vlastnej šťavy
pridáme mäsový vývar alebo len vriacu vodu. Hotové jedlo ozdobíme nakrájaným bielym chlebom opražným na oleji a nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.