500g šalotky
4 králičie stehná
300g húb (aj sušené)
rozmarín
tymián
cukor
čierne mleté korenie
ocot alebo citrón
olivový olej
0.2l šľahačky
0.2l bieleho suchého vína
Šalotku povaríme 2 minúty v slanej vode
vyberieme
necháme vychladnúť
stiahneme šupky a rozkrájame na štvrtky. Mäso osolíme
okoreníme a sprudka opečieme na panvici. Potom ho vyložíme na pekáč
do výpeku dáme šalotku a restujeme ju. Podlievame ju vývarom
vínom
a nakoniec šťahačkovou smotanou. Uvarenú zmes vylejem na pekáč s mäsom
zakryjeme alobalom a dáme zapiecť na 50 minút. Na oleji orestujeme hríby (2-3 minúty)
okoreníme
pridáme bylinky a pridáme do pekáča. Necháme prejsť varom a podávame s opečenými zemiakmi. Môžeme ich pripraviť aj v alobale: zemiaky omyjeme a zabalíme do alobalu. Dáme do rúry naraz s králikom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.