400 g mäsa z roštenky
50 g šunky
2 vajcia
100 ml smotany
2 paradajky
50 g sterilizovaného hrášku
100 ml bieleho vína
40 g tuku
mäsový vývar
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na plátky. Naklepeme ich
okraje narežme
okoreníme a opečieme v rozpálenom tuku. Potom mäso osolíme
podlejeme vínom
mäsovým vývarom a udusíme domäkka. Mäkké mäso položíme do vymastenej ohňovzdornej misy a posypeme na rezance nakrájanou šunkou a sterilizovaným hráškom. Smotanu rozšľaháme s vajciami
petržlenovou vňaťou
nalejeme na roštenky
obložíme nakrájanými paradajkami a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s opekanými zemiakmi a s tatárskou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.