1000 ml rumu
2000 ml prevareného vína
100 g rozličného kandizovaného ovocia
25 g hrozienok
50 g vykôstkovaných datlí
kandizovaná pomarančová kôra
50 g orechových jadier
sušené vykôstkované slivky
šťava z 2 pomarančov a 2 citrónov
1000 g kockového cukru
klinčeky
škorica
citrónová kôra.
Do veľkej ohňovzdornej misy
ktorú postavíme na stôl
dáme kandizované ovocie
hrozienka
datle
nakrájanú kandizovanú pomarančovú kôru
orechové jadrá a vykôstkované sušené slivky. Na misu položíme hustý drôtený rošt
naň rozložíme kockový cukor
hodne pokvapkáme rumom a zapálime. Zapálený alkohol musí horieť a roztopený pálený cukor kvapkať do misy s ovocím. Všetko sa to robí priamo na jedálenskom stole
preto môžme pre väčší efekt zhasnúť svetlo. Keď sa všetok cukor roztopil
rošt odstránime
do misy vlejeme prevarené víno
do ktorého sme pri varení pridali škoricu
klinčeky
nastrúhanú citrónovú kôru
citrónovú a pomarančovú šťavu
trocha premiešame a ihneď nalievame do pohárov.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.