400 g teľacieho mäsa
400 g bravčového mäsa
50 ml brandy alebo koňaku
5 strúčikov cesnaku
1 g mletého čierneho korenia
30 g soli.
Mäso pomelieme a dobre premiešame. Pridáme soľ
mleté čierne korenie a nasekaný cesnak. Prilejeme brandy a masu pol hodiny miešame. Umyté bravčové črevá naplníme mletým mäsom tak
aby nevznikli vzduchové bubliny. Klobásy najprv zavesíme na vzdušné miesto a potom údime približne 10 dní. Podávame surové alebo uvarené vo víne.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.