60 ml Maraschina
40 ml Cynaru
4 broskyne
8 mrazených čerešní
100 g čerstvých čerešní. Ďalej: 150 g malín
100 ml pochúťkovej smotany
50 g nastrúhanej čokolády
1 balíček vanilkového cukru.
Broskyne umyjeme
rozpolíme
odkôstkujeme a potom ešte rozštvrtíme. Štvrťky broskýň spojíme na tanieroch do tvaru hviezdičiek. Do stredu dáme 2 zmrznuté čerešne. Dookola rozložíme čerstvé čerešne. Polejeme Maraschinom a Cynarom. Maliny popučíme a zmiešame so sladkou smotanou a s vanilkovým cukrom. Zmes rovnomerne rozdelíme na broskyne. Posypeme nastrúhanou čokoládou a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.