200 ml sladkej pochúťkovej smotany
4 lyžice masla (alebo tuku)
100 ml bieleho vína
500 g cukety
2 paradajky
1 malá čili paprička
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
2 lyžice múky
500 ml mäsového vývaru
pol zväzku bazalky
pol zväzku zelenej petržlenovej vňate
1 balíček žruchy
mleté čierne korenie
soľ.
Maslo rozpálime v hrnci
pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Cuketu očistíme a nakrájame na malé kocky. Spolu s cesnakom rozotretým so soľou a s čili papričkou ju pridáme k cibuli a podusíme asi 5 minút. Všetko rozmixujeme v mixéri. Múku vymiešame s bielym vínom a mäsovým vývarom dohladka
pridáme k zeleninovej kaši a povaríme asi 5 minút. Primiešame smotanu
osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Bazalku a zelenú petržlenovú vňať umyjeme
nasekáme nadrobno a zamiešame do polievky. Polievku rozdelíme do tanierov a navrch položíme koliesko paradajky. Ozdobíme prebratou žruchou a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.