1 bažant
40 g masla
40 g hladkej múky
100 ml mlieka
100 ml smotany
100 ml červeného vína
1200 ml vody
nastrúhaný muškátový oriešok
pažítka
soľ.
Očisteného a umytého bažanta uvaríme v osolenej vode domäkka. Vyberieme
vykostíme
mäso pomelieme a vývar precedíme. Z masla a múky pripravíme zápražku
ktorú rozriedime mliekom
smotanou a červeným vínom (môžme vynechať)
vlejeme do vývaru a povaríme. Primiešame pomleté mäso a ochutíme muškátovým orieškom a nakrájanou pažítkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.