1 menšie kurča
40 g masla
250 ml smotany
1 čerstvý žĺtok
100 g koreňovej zeleniny
muškátový kvet
50 g hladkej múky
zelená petržlenová vňať
2 až 3 zrnká čierneho korenia
soľ.
Očistené a umyté kurča rozdelíme na 4 časti. Vložíme do osolenej vody (asi 1200 ml)
okoreníme a na miernom ohni varíme asi 45 minút. Potom kurča vykostíme a mäso nadrobno nakrájame. Z múky a masla pripravíme bledú zápražku
ktorú rozriedime vývarom. Varíme asi 20 minút
zalejeme zvyšným precedeným vývarom
pridáme očistenú a nastrúhanú zeleninu a dovaríme. Ochutíme mletým muškátovým kvetom a primiešame smotanu
v ktorej sme rozšľahali žĺtok. Podávame s nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podľa chuti môžme podávať aj s uvareným hráškom alebo udusenou ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.