25 g masla
100 ml sladkej alebo kyslej smotany
550 ml mlieka
2 viazaničky potočnice
500 g zemiakov
1 väčšia cibuľa
550 ml zeleninového vývaru
mleté čierne korenie
soľ.
V hrnci rozpustíme maslo a opražíme na ňom na kocky nakrájanú cibuľu. Zemiaky nakrájame na malé kocky a pridáme k cibuli spolu s potočnicou
mliekom a vývarom. Necháme zovrieť
stíšime plameň a varíme asi 45 minút. Necháme vychladnúť a všetko rozmixujeme. Dochutíme soľou a korením. Podávame teplé
so smotanou
ktorú sme priliali do tanierov.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.