170 g hladkej múky s vysokým obsahom lepku
3 lyžice rozšľahaného vajca
50 g kukuričného škrobu
1 lyžica oleja
2 lyžice vody
2 lyžice múky (vymiešanej so studenou vodou na hladkú kašu)
štvrť lyžičky soli. Plnka: 150 g kreviet (uvarených a nadrobno nasekaných)
2 najemno nasekané jarné cibuľky bez cíbikov
1 lyžička kukuričného škrobu na spojenie
soľ.
Múku
kukuričný škrob a soľ preosejeme do misy. Prilejeme olej
ušľahané vajcia
vodu a namiešame tuhé cesto. Necháme asi 30 minút odpočinúť. Potom ho ešte asi 5 minút dôkladne premiesime a na potravinárskom papieri vyvaľkáme 30 placiek s priemerom asi 15 cm. Do stredu každej z nich položíme plnku a rozotrieme ju. Zvinuté palacinky poukladáme do vymasteného obyčajného alebo čínskeho bambusového paráka a nad vriacou vodou varíme asi 15 minút. Plnka: Zmiešame všetky prísady okrem kukuričného škrobu
ktorý primiešame nakoniec a spojíme ním plnku. Podávame horúce so zálevom z chilli alebo sójovou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.