450 g olúpaných kreviet
300 g karfiolu (nakrájaného na malé ružičky)
170 g vylúpaného hrášku
1 strúčik cesnaku (olúpaný a najemno nasekaný)
3 lyžice oleja
250 ml vody (alebo mäsového vývaru)
soľ. Omáčka: 2 lyžičky kukuričného škrobu
2 lyžice vývaru (alebo vody)
mleté čierne korenie podľa chuti.
Vo woku rozpálime olej a pražíme v ňom cesnak asi 2 minúty. Pridáme krevety a oprážame asi 3 minúty. Vyberieme ich
pridáme karfiol a pražíme za stáleho miešania asi 3 minúty. Prilejeme vývar
prikryjeme a povaríme na miernom plameni asi 5 minút. Podľa chuti osolíme
pridáme hrášok a varíme ďalšie asi 3 minúty. Do woku vrátime naspäť krevety a dobre premiešame. Pridáme zmiešané prísady do omáčky a zvoľna varíme do zhustnutia. Ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.