450 g olúpaných kreviet
75 g orieškov kešu
4 kolieska ananásu (nakrájané na dieliky)
30 g zelených fazuliek
50 g čínskej (alebo obyčajnej bielej kapusty nakrájanej na malé kúsky)
50 g bambusových výhonkov (nakrájaných na plátky)
1 cibuľa (olúpaná a nakrájaná na malé kúsky)
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
3 lyžice oleja
štipka Glutasolu (môžme vynechať)
250 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
mleté čierne korenie
soľ.
Vo woku rozpálime 1 lyžicu oleja a za stáleho miešania opražíme v ňom oriešky kešu
až sú svetlohnedé. Vyberieme ich a odložíme nabok. Kukuričný škrob zmiešame s 2 lyžicami vody alebo vývaru a necháme naboku. Znovu rozohrejeme wok so zvyšujúcim olejom a pražíme v ňom cibuľu asi 1 minútu. Pridáme fazuľky
kapustu a bambusové výhonky
miešame a pražíme asi 3 minúty. Pridáme oriešky kešu a krevety
zvyšujúci vývar
soľ a ananás. Povaríme asi 1 minútu na miernom plameni a potom pridáme Glutasol
kukuričný škrob a varíme do zhustnutia. Ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.