450 g olúpaných kreviet Koreniny a pochutiny: 3 plátky tofu (nakrájané na kocky)
1 červená chilli paprička (nakrájaná na kúsky)
1 strúčik cesnaku
(olúpaný a nadrobno nasekaný)
1 čajová lyžička svetlej sójovej omáčky
1 čajová lyžička kukuričného škrobu
2 lyžice oleja
1 čajová lyžička cukru
4 lyžice kuracieho vývaru
2 lyžice vody
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nadrobno nasekaného)
štipka soli.
Krevety zmiešame s koreniacimi prísadami a polovicou ďumbieru. Rozpálime olej a za stáleho miešania pražíme ďumbier a krevety asi 2 minúty. Pridáme cesnak a pražíme asi 1 minútu. Pridáme chilli
kocky tofu a vývar a pozvoľna varíme na miernom plameni asi 3 minúty. Kukuričný škrob zmiešame s vodou a so zvyšujúcim ďumbierom a polejeme ním krevetovú zmes. Pomaly varíme na miernom plameni
až omáčka zhustne. Podávame ihneď.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.