350 g varených olúpaných kreviet Koreniny a pochutiny: 1 čajová lyžička vína Šao-sing
1 čajová lyžička sladového octu
štipka soli. Omáčka: 2 čajové lyžičky paradajkového pretlaku
1 čajová lyžička štipľavej chilli omáčky
1 menšia cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 čajová lyžička kukuričného škrobu zmiešaná s 1 lyžičkou vody
pol čajovej lyžičky Glutasolu (môžme vynechať)
2 lyžice horúceho oleja
180 ml kuracieho vývaru
2 čajové lyžičky cukru
mleté čierne korenie a soľ podľa chuti.
Krevety umyjeme a dobre osušíme. Zmiešame koreniace prísady a v inej miske prísady do omáčky. Vo woku rozpálime olej a krevety fritujeme asi 1 minútu. Vyberieme ich a necháme odkvapkať. Olej uschováme. Znovu rozohrejeme wok
nalejeme doň 2 čajové lyžičky oleja
pridáme cibuľu
cesnak a pražíme za stáleho miešania asi 1 minútu. Pridáme krevety a zmiešané prísady do omáčky. Uvedieme do varu a povaríme na miernom plameni asi 4 minúty. Vmiešame zmes korenia.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.