1000 g zemiakov
2 vajcia
250 g hrubej múky
120 g krupice
soľ. Plnka: 250 g údeného mäsa
1 cibuľa
30 g masti
30 g strúhanky.
Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Potom ich olúpeme a nastrúhame
pridáme múku
krupicu
soľ a vajce. Vypracujeme tuhšie cesto
ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske
rovnomerne natrieme pripravenou plnkou
zvinieme
zabalíme do čistej vlhkej utierky a obidva konce pevne zviažme. Závin vložíme do hrnca s vriacou osolenou vodou tak
aby sa neprichytil o dno hrnca a uvaríme. Uvarený závin rozbalíme a nakrájame. Plnka: Úené mäso uvaríme a necháme vychladnúť. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme v rozohriatej masti
pridáme nakrájané údené mäso a strúhanku
opražíme a necháme vychladnúť.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.