600 g jabĺk
100 g krupice
40 g masla
50 g práškového cukru
1 čajová lyžička kryštálového cukru
1 čajová lyžička škoricového cukru.
Jablká olúpeme
zbavíme jadrovníkov
nakrájame na osminky
pridáme kryštálový cukor
podlejeme vodou a udusíme domäkka. Mäkké jablká pretrieme
zaprášime krupicou a za stáleho miešania uvaríme kašu. Hotovú kašu rozdelíme na taniere
posypeme práškovým cukrom
pokvapkáme roztopeným maslom a posypeme škoricovým cukrom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.