1 vajce
rovnaké množstvo (hmotnostné) masla
dvojnásobné množstvo krupice
štipka muškátového orecha
soľ.
Maslo vymiešame do peny
postupne pridávame žĺtok a bielok. Keď sa maslo zmieša s vajcom
pridáme krupicu a napokon dochutíme soľou a muškátovým orechom. Masu sformujeme do gule
stlačíme a dáme na 30 minút odpočívať. Potom vytvarujme knedličky a uvaríme ich. Dá sa postupovať aj inak: Maslo mierne zohrejeme
metličkou na sneh do tekutého masla zašľaháme vajce
pridáme krupicu a nakoniec okoreníme. Masu odložíme na 20 minút do chladničky
potom tvarujeme knedličky. Varíme ich presne 6 minút v mierne osolenej vriacej vode. Potom hrniec odtiahneme nabok
pridáme naberačku ľadovej vody
prikryjeme a necháme odpočívať. Za 30 až 45 minút knedličky napuchnú Pozor: Ak sa nedvíhajú
pravdepodobne sme použili starú krupicu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.