700 g veľkých krúp
300 g údeného bravčového bôčika
130 g konzervovaného zeleného hrášku
150 g mrkvy
65 g zeleru
60 g cibule
120 g masti
25 g múky na šťavu
900 ml vývaru pre biele polievky
250 g kyslých uhoriek
mleté čierne korenie
soľ.
Krúpy uvaríme v slanej vode domäkka. Prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na časti masti
pridáme na drobné kocky nakrájaný varený bôčik
dolejeme malým množstvom vývaru a dusíme. Úené mäso zo šťavy vyberieme
šťavu vydusíme na tuk
zaprášime múkou
opražíme
zalejeme vývarom a varíme najmenej pol hodiny. Mäso pridáme do uvarených krúp spolu s masťou
zeleným hráškom
varenou a na drobné kocky nakrájanou zeleninou
zriedime vývarom
premiešame a necháme v rúre prepiecť. Jednotlivé porcie prelievame pripravenou šťavou a pridáme kyslú uhorku.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.