50 g krúp
30 g masti
100 g koreňovej zeleniny
2 mladé póry
4 zemiaky
1 cibuľa
mäsový vývar
muškátový oriešok
zelená petržlenová vňať
soľ.
Krúpy umyjeme
dáme do omastenej panvice
osolíme a udusíme domäkka. Očistenú koreňovú zeleninu nastrúhame na hrubom strúhadle a spolu s nasekanými pórmi a cibuľou dáme variť do osolenej vody. Keď je zelenina polomäkká
pridáme očistené zemiaky nakrájané na malé kocky
zalejeme mäsovým vývarom a dovaríme. Napokon primiešame udusené krúpy
nastrúhaný muškátový oriešok a nadrobno nasekanú zelenú petržlenovú vňať.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.