Pomer surovín: 20 % mäsa (z hlavy
alebo podhrdliny)
15 % upražného črevného sadla
10 % vnútorností (slezina
pľúca)
30 % uvarených krúp
25 % bravčovej masti. Koreniny: 100 g nakrájanej a opražnej cibule
50 g cesnaku
5 g ďumbieru
5 g majoránu
5 g mletého nového korenia
15 g mletého čierneho korenia
150 g soli.
Krúpy uvaríme doň vopred. Mäso očistíme
umyjeme a uvaríme. Nakrájame na kúsky
mastné pomelieme. Krúpy premiešame s precedenou krvou
pridáme mäso
uvarené a nadrobno nakrájané vnútornosti. Ďalej pridáme rozotretý cesnak
opražnú cibuľu a koreniny. Všetko dobre premiešame a podľa potreby pridáme vývar. Naplníme do čriev
zatvoríme a varíme asi 30 minút vo vývare teplom 85 až 90 oC. Keď pri prepichnutí nevyteká z jaterníc červená tekutina
sú uvarené. Opláchneme studenou vodou a rozložíme na drevenú dosku. Rozpis je na 10 kg jaterníc.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.