zemiaky
500g mäkkého tvarohu
500g polohrubej múky
cibuľa
masť
mlieko
čierne mleté korenie
soľ
Plnka: Uvarené zemiaky necháme vychladnúť
ošúpeme
roztlačíme na kašu a zmiešame s 250 g tvarohu. Osolíme
okoreníme. „Smotánka“: 250 g tvarohu zmiešame s mliekom a osolíme. Múku zmiešame s vodou až vznikne cesto. Osolíme
okoreníme. Z cesta vyváľame plát a pohárikom vykrajujeme malé placky. Na placky kladieme plnku a prehnutím vytvoríme pirohy. Na panvičke na masti dozlatista osmažíme nakrájanú cibuľku (cibule musí byť veľa
čím viac
tým lepšie!) Pirohy varíme vo vriacej vode. Hotové pirohy vyplávajú nahor. Scedíme a necháme odkvapkať. Potom pirohy dobře premiešame s cibuľkou. Pirohy obalené cibuľkou namáčame do „smotánky“ a jeme rukami. Zapíjame kyslým mliekom
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.