800 g krúžkov sépie
šťava z 1 citróna
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka: 4 žĺtky
250 g masla (alebo tuku)
200 ml bieleho vína
2 čajové lyžičky paradajkového pretlaku
šťava z pol citróna
pol zväzku estragónu. Cesto: 2 žĺtky
2 bielky
250 ml bieleho vína
200 g múky
pol zväzku zelenej petržlenovej vňate
pol zväzku kôpru
1 čajová lyžička soli.
Kuchynsky upravené krúžky sépie osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Múku vymiešame s bielym vínom
nasekaným kôprom
nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou
so soľou a žĺtkami dohladka. Krúžky sépie namočíme do cestíčka a vypražíme vo väčšom množstve tuku dozlata. Na omáčku roztopíme v hrnci maslo alebo tuk. Žĺtky vymiešame s bielym vínom a citrónovou šťavou a vo vodnom kúpeli za stáleho šľahania uvaríme krémovú omáčku. Do omáčky po kvapkách pridáme roztopené
vlažné maslo. Primiešame paradajkový pretlak
soľ
mleté čierne korenie a nasekaný estragón. Krúžky sépie dáme na taniere
polejeme omáčkou a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.