Polovica bravčovej hlavy
200 g bravčových vnútorností (pečeň
pľúca
slezina)
200 ml bravčovej krvi
50 g krúp
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
majorán
celé čierne a nové korenie
soľ.
Očistenú hlavu rozsekneme
položíme do chladnej vody
uvedieme do varu a varíme asi 30 minút. Pridáme nakrájané vnútornosti
krúpy
cibuľu
korenie
soľ a všetko spolu uvaríme domäkka. Mäso a vnútornosti vyberieme
mäso vykostíme a nakrájame na malé kúsky. Do polievky zamiešame rozšľahanú krv
povaríme
dochutíme rozotretým cesnakom
majoránom a nakoniec vložíme naspäť medzi mäso a vnútornosti.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.