Polovica bravčovej hlavy
 200 g bravčových vnútorností (pečeň
 pľúca
 slezina)
 200 ml bravčovej krvi
 50 g krúp
 1 cibuľa
 2 strúčiky cesnaku
 majorán
 celé čierne a nové korenie
 soľ. 
            
                Očistenú hlavu rozsekneme
 položíme do chladnej vody
 uvedieme do varu a varíme asi 30 minút. Pridáme nakrájané vnútornosti
 krúpy
 cibuľu
 korenie
 soľ a všetko spolu uvaríme domäkka. Mäso a vnútornosti vyberieme
 mäso vykostíme a nakrájame na malé kúsky. Do polievky zamiešame rozšľahanú krv
 povaríme
 dochutíme rozotretým cesnakom
 majoránom a nakoniec vložíme naspäť medzi mäso a vnútornosti.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.