3000 g teľacieho stehna
3 vajcia
3 žĺtky
100 ml smotany
200 ml vína
zelenina
6 čerstvých sardel (alebo sardelová pasta)
100 ml oleja
1 bobkový list
celé čierne korenie
aspik
soľ.
Teľacie mäso vykostíme zviažme a v moridle uvaríme namäkko. Moridlo urobíme z vody
octu
vína
zeleniny
celého čierneho korenia a bobkového listu. Mäso v moridle necháme vychladnúť. Vychladnuté nakrájame
ozdobíme aspikom a plnenými vajciami. Omáčku podávame zvlášť. Omáčka: Dve sardely (alebo sardelovú pastu) pretrieme s troma natvrdo uvarenými žĺtkami a vymiešame s malým množstvom oleja. Osobitne vymiešame 3 žĺtky z čerstvých vajec a 100 ml oleja
pomaly pridávame 4 sardely. Pridáme 3 lyžice smotany a 2 až 3 lyžice aspiku a dobre vymiešame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.