Do vriacej vody vsypeme soľ
cukor a preosiatu kukuričnú múku. Nemiešame. Keď voda s múkou zovrie
vareškou začneme rýchlo miešať tak
aby vznikla rovnorodá mazľavá kaša bez hrčiek. Povrch kaše prihladíme
nádobu prikryjeme pokrievkou a asi 10 až 12 minút dokončievame na miernom plameni. Túto kašu pripravujeme v malých množstvách najskôr asi 20 minút pred podávaním. Ak by dlhšie stála
bola by hustá
chladná a nebola by chutná. Ku kaši samostatne podávame rozpustené maslo s nakrájanými vajciami uverenými na tvrdo.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.