4 mladé kukuričné klasy (400 g konzerva)
4 zemiaky
40 g slaniny
300 ml sladkého mlieka
1 cibuľa
3 lyžice masla
sucháre
mleté čierne korenie
soľ.
Slaninu nakrájame nadrobno a rozškvaríme. Pridáme nakrájanú cibuľu
opražíme ju doružova
trochu podlejeme vodou
povaríme a nalejeme do hrnca. Pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky
ktoré sme sparili slanou vriacou vodou a prisypeme kukuričné zrná. Všetko zalejeme vriacou vodou a prikryté varíme domäkka. Prilejeme prevarené teplé mlieko
osolíme
okoreníme a za stáleho miešania varíme ešte niekoľko minút. Po kúskoch pridáme maslo a sucháre namočené v mlieku.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.