50 ml mlieka
3 vajcia
200 ml kyslej smotany
500 g kukuričnej múky
120 g práškového cukru
100 ml oleja
30 g droždia
1 lyžica pšeničnej múky
soľ.
Droždie rozmiešame v 50 ml teplého mlieka
pridáme po 1 lyžici cukru a pšeničnej múky
zamiešame a necháme vykysnúť. Do hlbšej nádoby dáme kukuričnú múku
vajcia
kyslú smotanu
cukor
olej
soľ a vypracujeme cesto
ktoré má byť hustejšie než palacinkové cesto. Nádobu na pečenie vymastíme a nalejeme do nej cesto. Navrch dáme niekoľko malých kôpok džmu
cesto prikryjeme obrúskom a necháme kysnúť
kým dvojnásobne nezväčší svoj objem. Potom koláč pečieme v mierne vyhriatej rúre 45 minút. Upečený nakrájame na štvorce a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.