½ kg kuracieho mäsa (prsia
príp. vykostené tmavé mäso)
2-3 hrste arašidov (alebo posekaných mandlí)
½ lyžičky soli
1 lyžička ml. čierneho korenia
½ lyžičky ml. zázvoru
½ lyžičky glutasolu (nemusí byť)
2-3 lyžice solamylu
cca dcl sójovej omáčky
olej
1 malá chili paprička alebo 1 strúčik cesnaku – podľa chuti
Mäso pokrájame na prúžky
v mise zmiešame s polovicou sójovej omáčky
čiernym korením
soľou
zázvorom
solamylom
glutasolom. Necháme marinovať v chladničke minimálne ½ hodiny (čím dlhšie
tým lepšie
môže byť aj do druhého dňa). Na panvici zohrejeme olej (cca 4-5 lyžíc)
keď chceme jedlo pikantné
opečieme 1 rozdrobenú chili papričku alebo pokrájaný cesnak. Pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán cca 3-4 minúty
kým nezhnedne. Potom pridáme arašidy a opekáme ďalšie asi 3 minúty. Nakoniec pridáme zvyšnú sójovú omáčku
vtedy to začne prskať a šumieť
mäso zhnedne do finálnej podoby. Podávame s ryžou a zeleninovou oblohou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.