600 g vareného údeného mäsa
500 ml mlieka
3 celé vajcia
40 g masla na pekáč
lyžica petržlenovej vňate
nové korenie
mleté čierne korenie
strúhanka (asi 150 g)
soľ.
V mlieku rozmiešame vajcia
nasekané varené údené mäso
nakrájanú zelenú petržlenovú vňať
trocha soli
mletého čierneho a nového korenia. Do rozmiešaného mäsa pridáme toľko strúhanky
až bude masa primerane hustá. Pekáč dobre vymastíme
dáme do neho masu a pečieme asi 30 až 45 minút. Namiesto údeného mäsa môžme použiť varené kozľacie alebo jahňacie pľúca
srdce a jazyk.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.