1 kurča
3 hrušky
10 dkg slaniny
5 vajec = 3 uvarené na tvrdo a 2 surové
3 lyžice dezertného vína
petržlenová vňať
maslo
čierne mleté korenie
soľ
tmavé pivo
Hrušky olúpeme a nakrajame na kocky a takisto na kocky nakrajame 3 na tvrdo uvarené vajcia a slaninu. Všetko to zmiešame spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou. Túto plnku ešte okoreníme
osolíme a pridáme víno a 2 surové vajcia. Touto plnkou naplníme vypitvané a očistené kurča a po naplnení ho zašijem asi tak 1
5 cm od okraja. Zo zvyšku plnky urobíme malé placky
ktoré môžeme podavať ako prílohu.
1. V rúre: Kurča dáme do pekáča
podlejeme pivom a môžeme aj prikryť alobalom
kvôli kôrke. Pečieme mierne asi 1/2 ÷ 1 hodinu a potom ho ešte 1/2 hodinu zrýchlene dopečieme.
2. Na rošte: Kurča potrieme maslom a podlejeme pivom.
3. Na sporáku: Kurča dáme do hrnca
podlejeme pivom a prikryjeme.
Pripravené kurča podávame s hranolkami alebo so zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.