2 kuracie stehná
100 g šampiňónov
40 g masla
štvrťka zeleru
1 kyslá uhorka
2 lyžice majonézy
chren
worchestrová omáčka
200 ml hydinového vývaru
na hrot noža práškového cukru. Na ozdobenie: Hlávkový šalát
olej
lyžica citrónovej šťavy
trocha práškového cukru
mleté biele korenie
soľ.
Očistené a osolené kuracie stehná prudko opečieme na masle
prikryjeme a dusíme za občasného polievania hydinovým vývarom asi 30 minút. Medzitým šampiňóny očistíme a nakrájame na lístky
zeler nastrúhame a uhorku nakrájame na kolieska. Udusené stehná necháme vychladnúť
vykostíme a mäso nakrájame na hrubšie rezance. Do zvyšku tuku a hydinového vývaru pridáme zvyšok masla
podusíme na ňom nakrájané šampiňóny
vyberieme ich do misy
osolíme a necháme vychladnúť. Potom k nim pridáme nakrájané mäso
zeler
uhorku
majonézu
v ktorej sme rozmiešali nastrúhaný chren a worcestrovú omáčku. Dobre premiešame
trochu osolíme
osladíme a necháme odpočívať na chladnom mieste asi 30 minút. Hlávkový šalát umyjeme
ochutíme zálevom pripraveným z oleja
citrónovej šťavy
zo soli
z mletého bieleho korenia a cukru
urovnáme ho na misu a zakryjeme pripraveným hydinovým šalátom. Podávame s hriankami natretými maslom a s bielym vínom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.