3 kuracie prsia
2 polievkové lyžice oleja
kajenské korenie
50 g majonézy
75 g kyslej smotany
2 až 3 paradajky
1 lyžicu citrónovej šťavy
50 g hlávkového šalátu
6 plátkov sendviča
soľ.
Kuracie prsia umyjeme pod studenou tečúcou vodou
osušíme
prerežme napoly
odstránime kožu a tuk. V pekáči zohrejeme olej
mäso osolíme
okoreníme
vložíme do pekáča a upečieme do zlatista. Majonézu premiešame s citrónovou šťavou
kyslou smotanou a osolíme. Paradajky a šalát umyjeme a necháme odkvapkať. Paradajky narežme na plátky
šalát na širšie pásiky. Plátky sendviča krížom prerežme - dostaneme dva trojuholníky. Natrieme majonézou
šesť polovíc obložíme šalátom
paradajkami a nakrájaným pečeným mäsom. Zakryjeme zvyšnými trojuholníkmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.