1 kurča
mleté bravčové mäso
vajce
soľ
korenie
šampiňóny
červená kápiová paprika (nemusí byť)
strúhaný syr
strúhanka
majoránka
údená slanina
Kura vykostíme tak
aby zostalo vcelku ako veľký plát mäsa (najlepšie začať od prsnej kosti a vybrať trup
potom opatrne vykostiť krídla a stehná). Plát posolíme a naň položíme plnku vo forme valca. Plnka: trochu mletého bravčového mäsa zmiešame s celým vajcom
trochou pokrájaných šampiňónov
kúskami kápie
soľou
korením
majoránkou
lyžičkou strúhanky a trochou strúhaného syra (eidam a pod.). Kura s plnkou zavinieme tak
aby vznikla roláda
ktorú položíme na pomastený plech. Kožu na kurčati trochu posolíme a obložíme plátkami údenej slaniny. Podlejeme vodou a dáme piecť. Pečieme pri teplote a dĺžke ako obyčajné kura. Podáva sa s ľubovoľnou prílohou za tepla alebo studena nakrájané na plátky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.