200 g kuracieho mäsa (vareného
pečeného alebo duseného)
50 g ľahko rozotierateľného syra
2 lyžice tatárskej omáčky
2 lyžice jogurtu
1 väčšia zeleninová paprika kapia
1 menšia šalátová uhorka
50 g rastlinného nátierkového masla
nadrobno nasekaný kôpor
mleté čierne korenie
soľ.
Kuracie mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do misky na prípravu nátierky. Pridáme maslo
syr
tatársku omáčku
jogurt
kapiu nastrúhanú na hrubom strúhadle
soľ a mleté čierne korenie. Z takto pripravených surovín dôkladným premiešaním pripravíme nátierku. Nátierku natierame na hrianky z chleba alebo sendviča opražného nasucho. Pred podávaním dochucujeme kolieskami šalátovej uhorky a posypeme nadrobno nasekaným kôprom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.