250 g pečeného kuracieho (alebo uvareného) slepačieho mäsa
1 uvarený zemiak v šupke
4 lyžice ochutenej majonézy
50 g rastlinného nátierkového masla
4 natvrdo uvarené žĺtky
nadrobno nasekaná petržlenová vňať
pol čajovej lyžičky karí korenia
mleté čierne korenie
soľ.
Pečené kuracie mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku (alebo rozmixujeme v mixéri). Dáme do pripravenej nádoby a pridáme maslo
vidličkou rozotreté natvrdo uvarené žĺtky
nastrúhaný zemiak uvarený v šupke
majonézu
karí korenie a trochu mletého čierneho korenia. Všetko dôkladne spolu premiešame na hladkú nátierku. Ak je nátierka hustá
môžme ju zriediť trochou jogurtu. Nátierku natierame na chlieb
pečivo alebo sendvič. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Vhodnou prílohou je čerstvá zelenina (čerstvé paradajky
zeleninové papriky
reďkovky...) - podľa sezóny.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.