4 celé kuracie stehná bez kože
400g guľato zrnnej ryže
2 červené cibule
6 strúčikov cesnaku
2 červené papriky
4 hlivy
petržlenová vňať
1 chorrizo klobása
soľ
korenie
vývar zeleninový alebo hydinový 6.5 dcl
olej a maslo
Kuracie stehná stiahneme z kože a prepolíme na pol
zo spodnej strany narežeme až ku kosti
trocha posolíme a necháme odležať pár minút. Cibuľu
cesnak
papriku a paradajku nasekáme na drobno
klobásu nekrájame na tenké kolieska
hlivu nakrájame na rezance.
Na panvici alebo v hrnci rozpálime olej aj s maslom na ňom orestujeme klobásu
cesnak
cibuľu a papriku
smažíme 2 minúty. Pridáme paradajku a trocha okoreníme soľou a korením
ďalej smažíme 5 minút. Na zmesi zeleniny sprudka orestujeme 8 polok stehien
na každej strane 2-3 minúty. Na orestované mäso vysypeme ryžu a posmažíme ju 1-2 min. Ryžu zalejeme zovretím vývarom a zamiešame
posypeme nasekaním petržlenom a zakryjeme. Približne po desiatich minútach dusenia paily na ňu vložíme nakrájane hlivy. Dusíme na miernejšom ohni a varíme približne 20-25 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.