500 g hydinovej pečene
150 g šunky
100 g šampiňónov (z konzervy)
soľ
mleté čierne korenie
60 g oleja
2 veľké jablká
maslo na opekanie
4 krajce bieleho chleba
petržlenová vňať.
Umytú pečeň usušíme a pokrájame na kocky. Plátky šunky pokrájame na štvrťky
hlavičky šampiňónov necháme odkvapkať na site. Všetko striedavo napichujeme na ihly
osolíme
okoreníme a pečieme 5 minút na horúcom oleji. Olúpané jablká
z ktorých sme odstránili jadrá
pokrájame na kocky veľké asi 1 cm
opečieme na horúcom oleji spolu s kockami bieleho chleba do zlatista. Na zohriatú misu položíme ihly
obložíme ich chlebom a jablkami a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Ako prílohy podávame červenú repu
šalát so syrom a zemiaky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.