150 g kuracej pečene
2 lyžice masla
2 jablká
4 plátky bagety
1 malá cibuľa
1 lyžica jablčného vína
trocha sušeného tymianu
mleté čierne korenie
soľ.
Jablká očistíme a vyberieme jadrovníky. Odkrojíme 4 kolieska hrubé 5 mm a zvyšok nastrúhame. Cibuľu olúpeme a nastrúhame. Pečienku očistíme a nadrobno nakrájame. Opekaciu misku predhrievame 4 minúty pri výkone 600 W. Plátky bieleho chleba opečieme a rozdelíme na 2 taniere. Polovicu masla rozpustíme v miske
pridáme pečeň a opekáme 1 minútu pri výkone 600 W. Obrátime a dopekáme ďalšiu 1 minútu. Pečeň vyberieme
ochutíme soľou
korením a tymianom. Do misky pridáme zvyšné maslo. Na polovicu plochy dáme nastrúhané jablko s cibuľou
na druhú polovicu dáme kolieska jablka. Všetko dusíme 3 minúty pri výkone 600 W. Kolieska jablka vyberieme. Pečeň zmiešame s nastrúhaným jablkom a cibuľou a poukladáme na opečené plátky chleba. Navrch poukladáme kolieska jablka a zalejeme výpekom zriedeným jablčným vínom. Chlebíky s pečeňou ohrievame ešte 15 sekúnd pri výkone 600 W.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.