300 g vykosteného kuracieho mäsa
300 g postrúhaného údeného syra
50 g bryndze
50 g mäkkého syra
50 g rastlinného ruku
3-4 mladé cibuľky
1 väčšiu sterilizovanú uhorku
petržlenovú vňať
mleté biele korenie
150 ml hustého kečupu
1 plnú lyžičku želatíny.
Postrúhaný syr zabalíme do alobalu
vložíme do horúcej vody a necháme roztopiť. Ešte teplý ho rozvaľkáme (na alobale) do tvaru obdĺžnika. Mäso uvaríme a pomelieme. Želatínu dáme napučať do vlažnej vody. Tuk
mäkký syr a bryndzu dobre vymiešame. Pridáme pokrájanú uhorku a cibuľky
napučanú želatínu
pomleté mäso
kečup a posekanú petržlenovú vňať. Okoreníme
ak treba osolíme a dobre zmiešame. Na rozvaľkaný syr rozotrieme mäsovú plnku
pomocou alobalu zvinieme roládu
konce trochu pritlačíme. Dáme na pár hodín do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na kolieska
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.