600 g kuracích pŕs
cibuľa
2 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
paprika
vegeta
soľ
2 bobkové listy
sladká alebo šľahačková smotana
hladká múka
citrónová šťava alebo ocot
cukor
Na rozpálenom oleji opražíme do zlata na jemno pokrájané strúčiky cesnaku a cibuľu
pridáme mäso pokrájané na štvorčeky. Za stáleho miešania pečieme kým mäso nezbelie. Posypeme paprikou
čiernym korením
vegetou
môžeme pridať i slepačí bujón. Podlejeme vodou
tak aby mäso bolo zakryté. Vložíme bobkové listy a prikryté dusíme do mäkka. V smotane rozmiešame 2 a pol lyžičky hladkej múky. Túto zmes prilejeme cez sitko k hotovému mäsu. Pustíme varom a odstavíme. Podľa chuti pridáme ocot
soľ a cukor. Podávame s cestovinou alebo s knedľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.