450g pomletého kuracieho mäsa
2 cibule
250g húb ( šampiňóny)
soľ
čierne mleté korenie
horčica
zväzok petržlenovej vňate
1 kyslá smotana
1 strúčik cesnaku
olej
1 červená paprika
Do pomletého kuracieho mäsa pridáme najemno posekanú alebo postrúhanú cibuľu
pretlačený cesnak
nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať
korenie
soľ
a dobre premiešame. Z masy vytvarujeme úhľadné fašírky a dáme ich aspoň na 1/2 hodiny schladiť. Potom z oboch strán dobre opečieme na oleji (oleja nedávame veľa). Do výpeku dáme pražiť posekanú červenú cibuľu
očistené a pokrájané huby a udusíme domäkka. Pridáme horčicu
smotanu
posolíme
ochutíme korením a ešte spolu krátko podusíme. Touto omáčkou polejeme fašírky. Podávame s ryžou
pečenými zemiačikmi a pokrájanou pečenou paprikou - namiesto nej môžeme dať aj inú zeleninu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.